Kendini kıymalı zanneden mercimekli börek tarifi: Hem ekonomik hem leziz!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdalarda taklit veya tağşiş tespitlerinden sonra evde kolayca hazırlayabileceğiniz kıymalı börek tadını aratmayan, ekonomik ve lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? İşte lezzetiyle damaklarınızı çatlatacak kendini kıymalı zanneden mercimekli börek tarifi!

Kendini kıymalı zanneden mercimekli börek tarifi: Hem ekonomik hem leziz!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.04.2025
A+
A-

Gıda sektöründeki son darbede börekçilerden geldi! Kıyma yerine tek tırnaklı hayvan eti ve sakatat kullanıldığı, geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından duyuruldu.

Bu haberler sonrası, özellikle dışarıda kıymalı börek yemeyi sevenlerin aklında soru işaretleri oluşmaya başladı.

İşte tam da bu sırada, artan kıyma fiyatlarından etkilenmeyeceğiniz, kıymalı börek lezzetini aratmayacak, hem ekonomik hem de pratik bir alternatif devreye girdi:

Kendini kıymalı zanneden mercimekli börek!

Kendini Kıymalı Zanneden Mercimekli Börek Tarifi

Kendini kıymalı zanneden mercimekli börek tarifi: Hem ekonomik hem leziz!

Malzemeler:

3 adet yufka
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su veya süt
Karabiber
Pul biber
Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Susam veya çörek otu

Hazırlanışı:

Kendini kıymalı zanneden mercimekli börek tarifi: Hem ekonomik hem leziz!

Adım 1: Mercimeği Haşlayın

Kendini kıymalı zanneden mercimekli böreği yapmak için öncelikle 1 su bardağı yeşil mercimeği bol suda yıkayın ve ardından yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan yeşil mercimeği süzün ve bir kenara alıp bekletin.

Adım 2: Soğanları ve Salçayı Ekleyin

Yemeklik doğradığınız 1 adet kuru soğanı bir miktar yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Bu aşamada dilerseniz içerisine 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

Adım 3: Sosu Hazırlayın ve Börekleri Sarın

Ayrı bir kase içerisinde 1 çay bardağı sıvı yağ ve sütü (ya da suyu) güzelce karıştırın. Yufkaları sigara böreği şeklinde kesin ve hazırladığınız bu sosu her bir yufkaya güzelce sürün. Hazırladığınız mercimekli iç harcı böreğin içerisine koyun ve sigara böreği gibi rulo yaparak sarın.

Adım 4: Börekleri Tepsiye Dizin ve Üzerine Yumurta Sarısı Sürün

Hazırladığınız börekleri yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısı sürün. İsteğe göre susam veya çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, böreklerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

İlginizi çekebilir;

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.